Jótállás - Visszaküldés

A Webáruházban forgalmazott Póthajak és Hajápolási termékek tekintetében minden esetben törekszünk rá, hogy a legrészletesebb paraméterezett, bemutatott termékeket találjon. A Póthajak tekintetében minden esetben publikálunk eredeti fényképeket a hajakról, hogy a legnagyobb segítséget adjuk meg a termékek kiválasztása esetén. Azonban előállhat olyan eset amikor egy szín nem teljesen azonos azzal, amit az Ügyfél szeretett volna, vagy egyéb probléma merül fel. Erre vonatkozólag kérjük minden esetben tanulmányozza a Póthajakra vonatkozó garanciális és visszaküldési szabályozását. Ezt lehetőleg még a vásárlás előtt tanulmányozza!

Jótállási feltételek póthajak esetében

Eladó tájékoztatja a Vásárlót, hogy a Honlapon megvásárolható póthajakra nem vonatkozik a 151/2003. (IX.22.) Korm. rendelet szerinti kötelező jótállás.

Eladó által biztosított cserelehetőség:

Eladó biztosítja a Vásárló számára, hogy a megrendelés kézhezvételét követő 14 napon belül kezdeményezze a megrendelt termék cseréjét szín vagy méret probléma esetén. A cserelehetőség nem érinti a Vásárló elállási jogának gyakorlási lehetőségét.

Cserelehetőség alkalmazásának feltelei:

 • Cserére a termék átvételét követ 14. nap végéig van lehetőség, eddig az időpontig kell jelezni a csereigényt Eladó felé.
 • A csereigényt minden esetben előre kell jelezni Eladó számára.
 • A termék visszajuttatásáról a Vásárlónak saját költségén kell gondoskodnia. Utánvétes csomagot nem áll Eladó módjában elfogadni! Az Eladó biztosítja, hogy a GLS Futárszolgálat felveszi Öntől a terméket visszaküldés esetén. Ebben az esetben a szállítási díj a Vevőt terheli mely megegyezik a vásárláskor fizetett szállítási díjjal.
 • A terméket minden esetben sértetlenül, az eredeti csomagolásban kell visszaküldeni. A póthajat rögzítő szalag eltávolítása esetén az Eladó a termék visszavételét megtagadhatja! Ennek megfelelően a póthajat csak abban az esetben bontsa szét, amennyiben biztos benne, hogy a termék típusa, színe megfelel Önnek!
 • Eladó a gondatlan csomagolásból eredő visszaszállítási sérülésekért nem vállal felelősséget.
 • Minden esetben, mielőtt visszaküldené az árut, kérünk, hogy vegye fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot! (online.kapcsolat @ interalfa.hu)
 • A jelen pont szerinti csere alkalmazásának feltétele, hogy Vásárló Eladó ügyfélszolgálatával előzetesen egyeztessen.

 

Csere igény kezelése:

Vásárlónak Eladó ügyfélszolgálata részére a Kapcsolat oldalon kell jeleznie a csereigényt az átvételt követő 14. napon végéig.

Ezt követően Eladó válaszlevélben részletesen tájékoztatja Vásárlót a csere menetéről.

 

Amennyiben a csereigény jelen pontban írtaknak megfelel, Eladó a Vásárló által kért cserét plusz szállítási díj fizetése nélkül  juttatja el Vásárló számára 14 napon belül. Ha Eladó nem tud a kért méretben cserét biztosítani, akkor a termék árát visszatéríti.

Ahhoz, hogy Vásárló meggyőződön arról, hogy a póthaj megfelelő-e, óvatosan ki kell vennie azt a dobozból / zacskóból az átvétel után. Amennyiben nem felel meg az elvárásainak, visszarakhatja a póthajat a zacskóba / dobozba a visszaküldéséhez. A terméket az eredeti állapotban, megfelelően becsomagolva kell visszaküldeni. A Vásárló felelőssége az ép termék visszajuttatása.

Felelősséggel kapcsolatos szabályok

Eladó tájékoztatja a Vásárlót, hogy a Póthajak felhelyezése és leválasztása szakértelmet, szakember közreműködését igényli, ezért Eladó nem vállal felelősséget a Póthajak szakszerűtlen, nem szakember által végzett felhelyezése során, vagy azzal kapcsolatosan, valamint a fejről, eredeti hajról való szakszerűtlen, nem szakember által végzett leválasztása során keletkezett bármilyen kárért, sérülésért, rongálódásért.

Kérjük kiemelten kezelje a Keratinos (Hőillesztése – U-TP – és Mikrógyűrűs – I-TIP) póthajakat.

Eladó nem vállal felelősséget a póthaj festése, szőkítése, dauerolása, színezése, és a póthaj egyéb vegykezelése után. Ez esetben minőségromlás és higiéniai okok miatt a terméket cserélni, visszavenni nem áll módunkban. Az Eladó a Vásárlót a termék vásárlásakor, online rendelésekor részletesen tájékoztatja a póthaj megfelelő ápolásáról, azonban fodrászati ismeretek megtanítására nem köteles, így a helytelen kezelésből adódó hibákért felelősséget nem vállal.

Az Eladó tájékoztatja a Vevőt, hogy az áruházban több minőségi kategóriában találhatók Póthaj termékek.

CLASSIC – Olcsóbb kategória, melyeknek festése, hőkezelése nem javasolt. Kiemelten megfelelő szakértelemmel rendelkezők, megfelelő anyagokkal elvégezhetik ezt a beavatkozást, de az Eladó ezekért semmilyen felelősséget sem vállal. Mivel ezek a hajak korábban már kezelve lettek így egy-egy ilyen beavatkozásra eltérően reagálhatnak és jelentős roncsolódás, minőségi romlás mehet végbe. Esetenként ezen kategóriájú termékeknél szintetikus (vezető) szálak elfordulhatnak.

PRÉMIUM: Magasabb kategóriájú termékek, melyeknek a festése megfelelő szakértelemmel és anyagokkal lehetséges. Azonban a beavatkozásért az Eladó semmilyen felelősséget nem vállal.

Eladó tájékoztatja a Vásárlót, hogy:

A forró hajszárító és hajvasaló szárítja és fénytelenné teszi a póthajat, valamint gyengítheti a keratint és ez az illesztett haj idő előtti leeséséhez vezethet.

Minden haj másképpen reagál bizonyos műveletekre. Ezért a vásárolt póthajjal, ha bármilyen műveletet szeretne Vásárló végezni, előtte próbálja azt ki egy kis tincsen és az eredmény megismerése után alkalmazza a teljes hajon! Az emberi haj különböző környezeti hatásokra, beavatkozásokra más és más módon reagálhat

Minden hajhosszabbítás vagy sűrítés a hajgyökereket terheli meg, ami saját hajhullást okozhat.

Egyes póthajak allergiás reakciókat válthatnak ki (Pl. fémallergia a fémcsatok és a fejbőr találkozásánál), azonban nem a póthaj minőségére, vagy hibájára vezethető vissza. Kérjük, hogy vásárlás előtt tájékozódjon a termék összetevői felől. Eladó nem tudhatja előre, hogy kinél milyen allergiás reakciók jelentkezhetnek, amiért felelősséget sem vállalhat. A vásárló köteles saját maga megállapítani a termék használásának lehetőségét és felelősséget vállal a lehetséges allergiás reakciók fellépésekor létrejövő kellemetlenségekért.

Eladó az általa forgalmazott összes póthaj várható élettartamát feltünteti a termékoldalon. Ez minden esetben tájékoztató jellegűek, mivel csak a szakszerű, gondos kezelés mellett biztosítható.

Hibás kiküldés kezelése:

Amennyiben a futár nem a Vásárló által rendelt terméket szállította ki, kérjük, hogy első körben ellenőrizze le a rendelés feladása után kapott visszaigazoló e-mailünket. Amennyiben ehhez képest eltérést tapasztal Vásárló, akkor jeleznie kell e-mailen keresztül. Kérjük, hogy pontosan írja le a termék adataival, hogy mi hiányzik, vagy mit kapott a rendelt termék helyett. A kialakult helyzetet a lehető leghamarabb korrigálja Eladó és felveszi Vásárlóval a kapcsolatot.

A hibás kiküldés kezelése díjmenetes a Vásárló számára.

Kérjük minden esetben vegye figyelembe:

 • Amikor a terméket átvette és a dobozból a tálcát kiemelte ellenőrizze, hogy a póthaj színe, típusa megfelel az Ön elvárásainak. Amennyiben bármilyen problémát észlel csomagolja vissza és jelezze felénk.
 • A póthajakat rögzítő szalagokat csak és kizárólag abban az esetben távolítsa el, amennyiben biztos benne, hogy a megfelelő terméket kapta. A szalagok eltávolítása esetén a termék visszaküldése, visszavétele megtagadható.
 • Amennyiben festeni szeretné a póthajat a fentebb leírtak szerint járjon el megfelelő körültekintéssel. A póthajak festése csak saját felelősségre, megfelelő szakértelemmel történhet. A póthaj festése, színezése esetén a jótállás nem érvényesíthető, a terméket visszavásárolni nem áll módunkban.
 • Póthajak vasalás, egyéb fizikai beavatkozása esetén a fentebb leírtak szerint járjon el. Első alkalommal csak egy pici részt kíséreljen meg kezelni, mivel a nem szakszerű (túl magas hőfok, nem megfelelő eszköz és/vagy szakértelem) roncsolódást, sérülést okozhat a póthaj minőségében. Ilyen beavatkozás esetén a jótállás nem érvényesíthető!
 • U-TIP (Hőillesztése póthaj) /I-TIP (Mikrógyűrűs) Keratinos haj: A Keratinos hajak felhelyezése és eltávolítása különösen kiemelkedő szakértelmet és hozzáértést igényel. Ezért a felhelyezés és eltávolítás alkalmával keletkezett bármilyen káreseményért a felelősség az Ügyfelet terheli. Speciális szakértelmet igényel a megfelelő eszközök és anyagok használata a felhelyezés vagy leválasztás esetén. Semmilyen a felhelyezés és leválasztás alkalmával bekövetkezett kárért, sérülésért, póthaj rongálódásért, allergiás reakcióért és egyéb felmerülő problémáért az Eladó felelősséget nem vállal!

Az U-TIP vagy Hőillesztése haj eltávolítása nem könnyű művelet, így mindenképpen szakértelemmel és megfelelő felszereléssel rendelkező szakember végezze. Eltávolítás esetén helyezzen az illesztéshez keratin eltávolító folyadékot (esetleg alkoholt), majd hagyja a hajon legalább 10 percet, hogy kellő módon oldja a keratint. Ezt követően melegítse fel a Keratint a hajon. Majd helyezzen hajolajat a keratinra és a hajra, melegítse fel a keratint és hajhosszabbító fogó segítségével távolítsa el a póthajat. Normál esetben nem levesszük a keratint, hanem megolvasztjuk és átdolgozzuk.

 

 • A vevő tudomásul veszi, hogy a forró hajszárító és hajvasaló szárítja és fénytelenné teszi a hajat, valamint gyengítheti a keratint és ez az illesztett haj idő előtti leeséséhez vezethet. Minden haj másképpen reagál bizonyos műveletekre. Ezért a vásárolt póthajjal, ha bármilyen műveletet szeretnénk végezni, előtte próbáljuk azt ki egy kis tincsen és az eredmény megismerése után fogjunk csak hozzá a többihez! Az emberi haj különböző környezeti hatásokra, beavatkozásokra más és más módon reagálhat.
 • Minden hajhosszabbítás vagy sűrítés a hajgyökereket terheli meg, ami saját hajhullást okozhat. A vásárló tudatában van annak, hogy az összes megvásárolt póthajtermékünkre érzékeny embereknél bizonyos allergiás reakciók is keletkezhetnek. Pl. fémallergia a fémcsatok és a fejbőr találkozásánál. Ezek nem a termék hibái. Az eladó nem tudhatja előre, hogy kinél milyen allergiás reakciók jelentkezhetnek, amiért felelősséget sem vállalhat. A vásárló köteles saját maga megállapítani a termék használásának lehetőségét és felelősséget vállal a lehetséges allergiás reakciók fellépésekor létrejövő kellemetlenségekért.
 • A póthajak már nem élő hajak, így azokat minden esetben táplálni kell és körültekintően kell bánni velük. Ezt segítheti megfelelő hajtápláló szer, ami lágyabbá teszi a hajat. Mindenképpen törekedjen rá, hogy megfelelő anyagokkal kezelje a keratinos és egyéb póthajakat.
 • Fésülés esetén mindenképpen lágyan fésülje és ne „tépje vagy rángassa” a hajat, hiszen ez roncsolást eredményezhet.

 

Kérjük amennyiben nem biztos valamely kérdésben keressen minket E-mail formában az online.iroda @ pothajaruhaz.hu  elérhetőségen.

 

Az Általános szerződési feltételeinket itt olvashatja: ÁSZF